Profiel Patrick 1Patrick is mede-eigenaar van De Wegwijzer, weerbaarheidtrainer en ervaringsdeskundige op het gebied van omgaan met angsten, stress en agressie. Hij is daarnaast de schrijver van het boek ‘Simpel geluk’, werkt als teamcoach binnen de forensische zorg, traint kickboksers en organiseert vechtsportevenementen.

Ik ben altijd werkzaam geweest bij de overheid, binnen het gevangeniswezen. Hier heb ik veel mogen leren en meemaken tijdens mijn landelijke inzetbaarheid op diverse locaties. Hoewel ik actie, leidinggeven en het operationele proces erg leuk vind, lag mijn interesse altijd al bij persoonlijke ontwikkelingen van mensen en psychologie.

Ik heb 20 jaar werkervaring waarvan ruim 10 jaar als leidinggevende en diverse studies op het gebied van o.a.psychosociale therapie, stresscounseling, coaching en mindfulness afgerond. Binnen de forensische zorg coach ik teams en begeleid daarnaast mannen met o.a. psychiatrische en psychosociale problematiek. Verder geef ik kickbokstraining en wedstrijdbegeleiding bij Moksha Gym en organiseer vechtsportevenementen vanuit The Warriors. Via De Wegwijzer draag ik mijn steentje bij om als coach en trainer samen te zoeken naar oplossingen en inzichten in alledaagse problematiek. Hierbij richt ik mij voornamelijk op angsten, stress en weerbaarheid.

Als we onszelf beter leren begrijpen, wordt het leven gemakkelijker en voelen we ons meer verbonden met anderen. Echter is het vaak een strijd wat we denken te voeren met wat er allemaal buiten ons speelt, maar ik ben van mening dat het vooral gaat om wat er binnen ons heerst. Isaac Newton zei hierover:

Wie zijn innerlijk overwint, verslaat elk obstakel daarbuiten…